Dopust v slovenskih hribih, kjer se boste lahko nadihali gorskega zraka

Dopust v slovenskih hribih v poletnih mesecih je odlična alternativa dopustu na morju. Ima kar nekaj prednosti, ki pri vedno večih ljudi odtehta, da se odločijo dopustovat v naših čudovitih hribih. Sedaj se nekateri sprašujete le katere bi bile te prednosti, morja ne more nadomestiti prav nič. Pa je temu res tako? Naj vam v nadaljevanju naštejem nekaj prednosti naših hribov. Prvič, predvsem v poletnih mesecih se izognete vročinskemu valu in preživite te dni raje na zmernih toplih temperaturah. Drugič, če dopustujete v slovenskih hribih se vam nikoli ni potrebno tepsti za prostor na plaži, prostora je več kot dovolj za vse. Tretjič, tudi v hribih se lahko pošteno naplavate, saj vas čakajo slikovita jezera in reke, ki vas bodo pošteno osvežila. Naj nadaljujem? Dopust v slovenskih hribih je edinstveno doživetje, za katerega vam ne bo žal. In zagotavljam vam, da se boste radi vračali nazaj v naše hribe, ko jih enkrat spoznate.

 

Jezersko – prava izhodiščna točka za nepozabni dopust v slovenskih hribih

V kolikor se boste letos odločili preživeti dopust v slovenskih hribih, potem je pomembno, da si izberete izhodiščno točko, ki vas bo povezovala s pestro izbiro različnih naravnih znamenitosti, v katerih boste lahko uživali. Ena tovrstnih izhodiščnih točk je zagotovo Jezersko, ki slovi po svoji neokrnjeni naravi, nekateri mu celo radi pravijo zelena oaza miru. Okoli Jezerskega in v njegovi neposredni bližini se vam ponuja pester izbor različnih naravnih in kulturnih znamenitosti, ki si jih lahko ogledate. Hkrati pa vas tam pričakajo gostoljubni domačini, ki se bodo potrudili vaš dopust zapolniti z odličnimi kulinaričnimi specialitetami in vas sezuli s svojo gostoljubnostjo. Kako torej preživeti dopust v slovenskih hribih na Jezerskem. Predvsem aktivno! Saj samo tako boste lahko podoživeli pravi utrip Jezerskega.

Dopust v slovenskih hribih

Dopust v slovenskih hribih v varnem zavetju doline

Če niste ljubitelj višin, potem lahko ostanete v varnem zavetju doline Jezersko in si tam ogledate izvir zdravilne mineralne vode »Jezerska slatina«, Planšarsko jezero, kjer boste lahko zaplavali v jezeru v obliki srca, ali pa se podate do dveh slapov, ki slišita na ime Ankova slapova. Po deset minutni strmi poti, vas tam čaka pravi mali zaklad Seveda je še mnogo drugih naravnih znamenitosti, ki si jih lahko ogledate na Jezerskem, a če vam odkrijem vse, se bo izgubil čar in vaš pustolovski duh.

Dopust v slovenskih hribih je res atrakcija zase in prav vsak bi si moral kdaj pa kdaj privoščiti tovrstno izkušnjo. Izklopite svoje telefone, ki vam neprestano brnijo v žepu in pustite neprebrana elektronska sporočila za kasneje. Dopust v slovenskih hribih čaka na vas. Naužijte se svežega gorskega zraka in uživajte v prostranih pogledih.

© 2015 – 2023 Kamp-jezersko.si | Pogoji uporabe | Pogoji poslovanja | Piškotki |
Izdelava spletnih strani: Spletni partner d.o.o.